Over Mij - Michael van der Burg Photography

Over Mij

Mijn naam is Michael van der Burg, 48 jaar oud en woon met mijn twee Drenten in Apeldoorn (Nederland). Ik werk als IT Architect bij PeopleWare, een IT Service Provider gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van ICT-infrastructuren (www.peopleware.nl).

Ik ben een semi professionele fotograaf en leer iedere dag wat bij, maar kan redelijk overweg met mijn camera en de daarbij behorende objectieven.

Op deze website zal je een hoop van mijn foto's aantreffen van de afgelopen tijd.

 

Ik werk met professionele Canon apparatuur.

Als je geinteresseert bent in een foto reportage, kan je contact met me opnemen op het volgende mail adres: 

info@michaelvanderburg.nl

 

Vaak als ik erop uit ga met mijn camera, worden we vergezeld door mijn Drentsche Patrijshonden Cooper & Bono. Dat is ook de reden waarom zij zo vaak op de foto staan, want honden fotograferen is echt super leuk om te doen.

Udo (Cooper) fan ‘t Suydevelt (roepnaam Cooper) is bij min komen wonen in november 2013 en sinds dien zijn we onafscheidelijk, echt een fantastische hond, soms een beetje eigenzinnig maar dat is dan juist ook weer erg leuk. In 2014 hebben we veel tentoonstellingen met ‘m gelopen en sinds het voorjaar 2015, tracht ik met hem ook het veldwerk bij de brengen, wat erg leuk is om te doen.

Udo fan 't Suydevelt (Cooper) Jeugd wereldkampioen 2014

Cooper heeft inmiddels de volgende titels behaald in zijn jeugdcarriere:

 • Junior World Winner 2014

   

 • Benelux Winner 2014
 • Nederlands Jeugd Kampioen
 • Belgisch Jeugd Kampioen
 • Luxemburg’s Jeugd Kampioen
 • Herbst Jugend Sieger 2014
 • Junior Winner 2014
 • Winnaar Ras Speciale 2016 Belgie
 • Belgisch Kampioen

 

Cooper komt bij de familie Hoeksema vandaan, welke in het mooie Exloërveen (Dr.) onder de naam Kennel fan ‘t Suydevelt Drentsche Patrijshonden fokken.

Bono Cooper van de Bezelhonk (hier 9,5mnd oud)

Bono is de zoon van Cooper, welke is gefokt door Kennel van de Bezelhonk uit Eefde, ik heb bewust voor deze combinatie gekozen. Christel eigenaar van deze kennel fokt met veel toewijding en passie, je krijgt ook niet zomaar een pup van haar!

Tevens ben ik lid van de rasvereniging,  Vereniging ‘de Drentsche Patrijshond’. Sinds 2019 set ik me in als aspirant bestuurslid en probeer mijn steentje bij te dragen voor het ras. Helaas is er veel onenigheid in het verenigingsleven met name met de zustervereniging die zich in 2014 afgesplitst heeft, ik ben hier ook actief geweest en heb daar 5 jaar lang het clubblad verzorgd, tevens is hun logo van mijn hand.

Maar sinds ik ben toegetreden tot het bestuur van de originele vereniging zijn er mensen die alleen in hun eigen straatje denken en niet in het belang van het ras, jammer en onnodig!

Inmiddels ken ik redelijk wat mensen in de Drentenwereld!

0
Winkelwagen